Cină alături de cei dragi? Meriți un BRAVO!
Gătește Penne cu Legume și Dovlecei

Ingrediente pentru 4p:

  • 350 g Penne Barilla
  • 200 g vinete
  • 200 g zucchine/dovlecei,
  • 100 g morcovi
  • O jumătate de ceapă feliată
  • 4 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • Rozmarin
  • Câteva frunze de mentă și busuioc
  • Sare, piper alb

Dificultate: 1

Timp de preparare: 20'

Mod de preparare:

  • În timp ce apa fierbe, tăiați legumele în mici cuburi.
  • Adăugați 2 linguri de ulei de măsline extra virgin într-o tigaie mare, de teflon, încălzită.
  • Sotați mai întâi feliile de ceapă, apoi adăugați toate legumele și rozmarin, după gust.
  • Condimentați cu sare și piper alb.
  • Lăsați-le pe foc pentru 5 minute și adăugați, dacă este necesar, câteva picături de apă fiartă.
  • Mențineți legumele cât se poate de crocante.
  • Când este gata, scoateți rozmarinul, adăugați pătrunjel tocat, câteva felii de mentă și busuioc.
  • Scurgeți pastele și amestecați-le cu legumele.
Sfatul Chef-ului: Înainte de a servi, adăugați puțin ulei de măsline extra virgin și parmezan ras.
Vezi și alte rețete
Sunt italieni și trăiesc în România.
Povestea lor merită un BRAVO!
Antonio Passarelli
Chef Italian - în Romania din 1990
"Bucătăria, în primul rând, este un gust, o memorie a gustului care se imprimă în tine de când ești copil."
Luca Militello
Director general al Spitalului Monza - în Romania din 2007
"La 17 ani am plecat de acasă și am fost nevoit, cumva, să gătesc și să o fac cu pasiune."
Oreste Vincenti
Distribuitor Barilla - în România din 1959
"M-am atașat de această țară, fiind primul om de afaceri care a cerut de nevastă o româncă în 1962."
Elena Codecà
Executive Manager Chorus Engineering - în Romania din 1992
"România este o țară extrem de frumoasă. Este veselă, iar oamenii sunt prietenoși. Se aseamnă mult cu italienii."